Kuih Hijau Inti Kelapa / Pin On Resepi
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kisar dengan 2 cawan air. ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,.
Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Kisar dengan 2 cawan air. Ù© جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Ù¨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Cara penyediaan kuih ketayap :
Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Kisar dengan 2 cawan air. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , .
Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , .
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Ù© جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Cara penyediaan kuih ketayap : Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. Ù¨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kisar dengan 2 cawan air. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Warnanya juga mestilah hijau sebenar tidak pucat,. · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Ù¨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Ù¨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ. · ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kita perlu sediakan inti kelapa dulu, dari kelapa parut segar dan. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Ù© جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Cara penyediaan kuih ketayap :
Kuih Hijau Inti Kelapa / Pin On Resepi. 150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm. Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Cara penyediaan kuih ketayap : kuih hijau kelapa. Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? ١٢ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Paling penting ialah inti kelapa yang kita letak dalam gulungan tepung tu, mestilah cukup . ٩ جمادى الآخرة ١٤٤٢ هـ.
150 gm kelapa lembut(saya pakai kelapa kering je) 1/2 cawan santan pekat dlm.
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
· ½ biji kelapa ambik yg putih je · ½ cawan gula merah (ikut manis yang kita suka) · 1 helai daun pandan simpulkan · secubit garam .
Telur, garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
٨ ذو القعدة ١٤٤٢ هـ.
Apa Komentarmu